Bach-illan kappaleet

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uutiset
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Bach-iltaamme osallistui kiitettävästi enemmän seuran jäseniä kuin helmikuiseen Bowie-iltaan. Kiitos kaikille mukana olleille, jotka olivat vastustaneet kauniin kesäisen lauantai-illan houkutuksia ja saapuneet parhaan mahdollisen musiikin ääreen!

Illan aikana soitettiin siis Bachin musiikkia, ei kuitenkaan kaikkia alla mainittuja, koska hallin kiinnimenon takia joitakin tästä alkuperäislistasta piti poistaa (-). Osa esityksistä poikkeaa illassa olleista, koska kaikki levytetyt eivät ole vapaasti saatavilla, mutta hyvän käsityksen näistäkin saa.

*:llä merkityt teokset ovat mukana ulkoavaruuteen lähteneessä Voyager-luotaimessa. Koko lista löytyy Voyager-sivustolta.

Kaksi yleisdokumenttivideota:

Lisäksi mainittakoon aivan vasta avattu sivusto, Hollannin Bach-yhdistyksen uuden projektin. Hiljattain alkaneessa projektissa julkaistaan kerran viikossa yksi nimike Bachin teosluettelosta. 25.5. mennessä julkaisuja on yhdeksän. Kussakin julkaisussa on teoksen sisältävän videon lisäksi teosta ja esitystä avaavia kommentteja. Ylläolevan listan teoksista mukaan on ehtinyt vasta BWV 565.

YLE esitti jokin aika sitten Bachin musiikkiin tehdyn baletin, joka on vielä kolmisen viikkoa katsottavissa.

Niin, ja se Bachin yhteys squashiin menee hieman mutkan kautta. Voyager-luotaimeen kun haluttiin koota ihmiskunnan kulttuurin tuotoksia, eräältä amerikkalaiselta tiedemieheltä ja kulttuurivaikuttajalta kysyttiin, mitä hän haluaisi mukaan. Vastaus kuului: "All Bach's works… But that would be boasting."

Seuraavan kerran kokoonnumme sitten perinnemusiikin merkeissä, vetäjänä seuran puheenjohtaja Markku Laurén.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.