Esittelyssä Ville Nikunen

Ovatko seuran taustajoukot sinulle jo tuttuja? Seuramme hallitus koostuu aktiivisesta poppoosta squashintoilijoita. Nettitoimitus esittelee kesän aikana kyseistä porukkaa, ja tänään tutustutaan Ville Nikuseen! Lue lsää alta.

“Pelaaminen ja treenaaminen on tällä hetkellä hauskempaa kuin koskaan”

 

 

Rooli HSRC:ssä

Ville aloitti uransa HSRC:n hallituksessa kaudella 2021. Yhteisen maaperän kartoitus seuran kehittämiseen liittyvissä asioissa oli aloitettu uusina hallitukseen liittymistä pohtivien jäsenien kanssa jo aikasemmin ja siten syyskokouksessa 2020 oli helppoa lupautua hommaan mukaan lähtemiseen. Paperilla Villen rooli tunnetaan sihteeri-nimikkeellä, käytännössä vastuulla on seuran viestintä, kehityshankkeet, seurahengen nostattaminen ja yhteisöllisyyden luominen, sekä kaikkia näitä ohjaava HSRC:n strategian kehittäminen ja toteuttaminen muun hallituksen kanssa.

“Isossa kuvassa ajattelen, että squashseuraan kuuluminen on asia, josta pitää pystyä innostumaan ja olemaan ylpeä”, kuvailee Ville kun pohditaan mihin suuntaan hän haluaisi seuran kehittyvän. Villen tahtotila on kasvattaa HSRC:sta edelläkävijäseura squash-kontekstissa, liittyen rohkeaan uusien asioiden kokeiluun ja laatikon ulkopuolisten ideoiden mukaantuomiseen – unohtamatta tietenkään sitä tärkeintä, eli jäsenistölle heidän tarpeiden mukaan tuotettujen palveluiden kehittämistä. Tavoitteena on että “HSRC osaltaan on vahvistamassa suomi-squashin brändiä ja lisäämässä lajin tunnettuutta ja kiinnostavuutta koko Suomessa”.

Kössipolku ja tavoitteet

Ville löysi squashin seuraten isänsä jalanjäljissä, marssien 8-vuotiaana Lahden hyppyrimäkien juurella sijaitsevaan Nick’s Sports Clubiin, jossa pelaaminen jatkui 15-vuotiaaksi asti, kunnes tennistreenit alkoivat viedä sen verran aikaa, että squashin oli väistyttävä tenniksen tieltä. Tenniksen peluu jatkui parikymppiseksi asti, jonka jälkeen loukkaantumisten takia mailapelit jäivät tauolle useaksi vuodeksi.

Seuraan Ville liittyi noin kuusi vuotta sitten vanhan Lahtikaverin Ilari Mustosen suosituksesta pitkän pelitauon jälkeen. Oman ikäluokkansa maajoukkuetasolla tennistä pelanneena, mailapelit ovat aina olleet vahvasti osa Villen elämää, ja kun kipinä squashin pelaamiseen syttyi taas, oli seuran aikuistreenit hyvä tapa päästä lajiin taas sisään. Villelle HSRC:n jäsenyydessä tärkeää osaa näyttelee seuran kotihalli: “Pidän Merihaasta, tänne tuleminen ja Merihaassa treenaaminen on mulle tärkeä juttu”. Merihaan rosoisuus, tilat kuten Keitsin Klubi ja tuttavallisuus sekä hallin työntekijöiden että tietysti muiden seuralaisten keskuudessa luo uniikin olohuonemaisen fiiliksen. Lisäksi Ville mainitsee varsinkin seuran aikuistreeneihin osallistuvan porukan moninaisuuden, erilaiset taustat ja tarinat, jotka kuitenkin squashkentällä jäävät taustalle kun vastustajan kanssa ollaan samalla viivalla. Squashille ominaista on sen vaatima jatkuva aistien herkkyys: “Se koppi on niin armoton. Squash lajina ei jätä paljon arvailun varaan”, kuvailee Ville suosikkiaspektiaan lajissa. 

“Kakkoskierroksella tähän lajiin on syttynyt sellainen kipinä, mitä silloin pienenä en muista että olisi ollut” kertoo Ville ja lisää: “Pelaaminen ja treenaaminen on tällä hetkellä hauskempaa kuin koskaan.” Aikuisharrastajan tavoitteena on pelata usein, varmistaa HSRC Luchadorsin pysyminen ykkösdivarissa, sekä seuraavaksi tähtäimessä on joka toinen vuosi pelattavat Masters MM-kisat, joihin Ville aikoo osallistua ensi vuonna. Vuoden 2022 retki Puolaan kyseisiin kisoihin on Villen sanojen mukaan “Hands down paras squashkokemus ikinä”. 

Vahvuudet ja inspis

Kun puhutaan Villen vahvuuksista pelaajana, esille nousee pitkään toista mailapeliä pelanneena periytynyt, ei-niin perinteinen squashpelityyli. “Pystyn olemaan aika yllättävä ja tekemään vaikeita lyöntejä melkein mistä tahansa paikasta”, mainitsee Ville ja lisää vielä että pitkät raajat auttavat toisinaan palloon ehtimisessä. 

Motivaatioon liittyen erityisen shout-outin saa oma vaimo Joanna, joka kannustaa treenaamaan niin paljon, ettei tarvi kotona mököttää tappioiden takia. Joannan suorapuheisen kannustuksen tiedetään siivittäneen myös muut ykkösjoukkueen pelaajat huippusuorituksiin.

Isoa roolia motivaatiossa näyttelee myös valmentaja Tomi Niinimäki. “Siviilielämä unohtuu hetkeksi ja puolitoista tuntia pystyy keskittymään oleelliseen” kuvailee Ville kertoessaan miten isossa roolissa Tomppa on ollut viimeisinä vuosina HSRC:n aikuistreenien vetäjänä. Esikuvanaan seuran riveistä Ville mainitsee maailmanmestari Eetu Tuomisen. “Unelmoin että 70-vuotiaana oma jalka olisi yhtä ketterä kuin Eetulla” sanoo Ville ja lisää, että arvostaa herran esimerkillistä tapaa edustaa lajia ja seuraa. Suosikkipelaajikseen tällä hetkellä Ville listaa Ali Faragin ja Nicolas Muellerin.  

Kenttien ulkopuolella 

HSRC:n hallituksen jäsenenä toimimisen ohella Ville tekee töitä markkinoinnin ja viestinnän parissa globaalilla skaalalla, ja yrittäjäkokemusta löytyy paljon. Ville nauttii uusien ihmisten tapaamisesta ja heidän elämäntarinoidensa oppimisesta. Vapaa-ajallaan Ville harrastaa harrastusten keräämistä; tällä hetkellä tulee tehtyä punttijuttuja, minkä lisäksi alamäkipyöräily ja golfin pelaaminen kesäisin ovat isossa roolissa, joissa molemmissa on tavoite myös kilpailla. Lista jatkuu pitkänä, innostusta löytyy kaikenlaiseen pallon perässä juoksemiseen ja lajeihin, joissa pisteitä lasketaan, eli kilpailuvietti on kova. Myös pajatson MM-kisoihin osallistuneena Ville tiivistää homman hyvin: “Rakastan sitä tunnetta, mikä tulee kun numerolappu laitetaan rintaan.”.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.