Gawad maailmanmestari!

dsc_0855
Kuva: Steve Cubbins, SquashSite

Egyptin Karim Abdel Gawad aka "baby-faced-assassin" on uusi squashin maailmanmestari! Gawad voitti MM-loppuottelussa kolminkertaisen maailmanmestarin Ramy Ashourin egyptiläisen kotiyleisön edessä erin 3-1 (5/11, 11/6, 11/7, 2/1 rtd).

Päivitys: loppuottelun parhaat palat videolla.

Loppuottelu oli todella vauhdikas ja dramaattinen, sillä Ashour joutui luovuttamaan neljännessä erässä ilmeisesti reisivamman takia. Osansa loukkaantumiseen teki Gawadin hurjan taitava ja sinnikäs pelaaminen. Ashour aloitti todella väkevästi ja yritti karistaa Gawadin kannoiltaan hurjalla tempolla, mutta kävikin niin, että Gawad lähetti Ashourin säntäilemään repivästi yllättäviin suuntiin. Hyviä ratkaisulyöntejäkin tärkeämmiksi nousivat upeat viime hetken hyökkäävät pelastukset. Kämmenpuolen etunikki oli ahkerassa käytössä.

Gawadin mestaruus on kiistämätön siinäkin mielessä, että edellisenä iltana pelatussa välierässään hän voitti ja lopulta oikeastaan jyräsi rankinglistan ykkösen Mohammed Elshorbagyn peräti 90 minuuttia kestäneessä välierässä. Ashour oli puolestaan saanut lepovuoron välierävastustajansa Gregory Gaultierin loukkaannuttua. Gawadin tie loppuotteluun oli siis vaativa ja hän joutui ennakkoon antamaan paljon tasoitusta Ashourille.

Onnittelut maailmanmestarille! Tästä nuoresta miehestä kuullaan vielä pitkään!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.