Hyvä yksilölaji ja liikkuva peli!

Jami Äijänen, 13 v, Järvenpään Squashklubi ry

null

”Aloitin noin 6-7 -vuotiaana. Iskä ja äiti pelaavat molemmat ja tulin mukaan hallille. Sitä kautta lähdin mukaan. Junnuryhmän vetäjän johdolla osallistuin aluksi junnuryhmän harjoituksiin. Nykyään harjoittelen noin viisi kertaa viikossa.

Minulla ei ole ulkopuolista valmentajaa, mutta iskä valmentaa minua. Pelaamme aika paljon ja teemme harjoituksia – mm. passeja ja linja-boastia. Passi tarkoittaa sitä, että toinen syöttää sovitulla tavalla ja toinen palauttaa. Linja-boast tarkoittaa sitä, että toinen lyö pallon suoraan etuseinään ja toinen palauttaa lyömällä sen sivuseinän kautta takaisin.

Kilpailemalla saa kivoja kavereita. Parasta lajissa on se, että se on tosi liikkuvaa. Squash on yksilölaji, jossa itse ratkaisee miten käy. Oma vahvuus on hyvä liikkuminen, ja heikkous se, että pitäisi mennä volleyhin enemmän – eli ottaa pallo suoraan ilmasta, niin ettei se pomppaa ensin lattiaan. Paras saavutukseni on SM kulta 2 vuotta sitten. Esikuvani on Heke. Hän lyö kaikki, liikkuu hyvin ja pelaa järkevästi. Tavoitteeni on päästä joukkue EM kisoihin toukokuussa 2010.”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.