I Divisioonan kuulumisia

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Liiga

HSRC:n II-joukkueella oli I-divisioonan ottelussa vastassa kärkipaikkaa pitävät Squash-88 ja Kuusamon SC Ruka. Tähän mennessä joukkueelle oli kertynyt vasta viisi pistettä kahdelta aikaisemmalta kierrokselta, ja varsinkin edellinen Oulussa pelattu kierros oli sujunut erittäin alavireisesti mm. sairasteluiden ja loukkaantumisten vuoksi.

Tällä kertaa materiaalia oli kiitettävästi, mikä mahdollisti pienen taktikoinnin. Ensiksi vastaan tuli Squash-88 ja ensimmäiseksi tuleen heitettiin joukkueen tulokas ja musta hevonen Patrik Nyström sekä tuore Suomen mestari Jussi Birn.

Hyvässä kunnossa olevan Paten vastaan tuli Thaimaasta ”leiriltä” palannut Ilkka Aarto. Ottelu alkoi hyvätasoisena peruspelinä, joka oli fyysisesti kuluttavaa. Ilkka jaksoi pyristellä vastaan ensimmäisen erän, mutta sitten alkoi noutaja kolkutella olkapäillä ja loppu tuli meille helposti. Jussilla ei ollut suurempia vaikeuksia Kari Laurikaisen kanssa, ainoastaan pieni turha hermoilu kesken ensimmäisen erän oli tuoda Karin lähelle pisteissä. Kaksi ekaa matsia puhtaasti 3-0.

Allekirjoittanut päätti pelata tämän ottelun ykkössijoitettuna Heikki Ruotasta vastaan, koska arvelin että hänen lyömiseen ei olisi juuri mahdollisuuksia. Näin kävikin, mutta siitä huolimatta puolen tunnin juoksu narun päässä toi ainakin osan päivän liikunta-annoksesta, käkättimeen 0-3. Kakkosten pelissä Risto Jokinen ei saanut peliään kulkemaan Terho Jousimiestä vastaan ja turhautui, joten siitäkin tuli 0-3 tappio. HSRC II – Sq88 2-2.

Välissä Ruka ja Sq88 pelasivat tasan 2-2.

Rukaa vastaan kentälle ensiksi Harri Kivi-Koskinen vastassaan Jaakko Nevala. Harri oli juossut koko päivän kentän, rautakaupan ja kodin väliä ja manaillut siinä sivussa kun ei pääse kentälle. Ensimmäisessä erässä ajatukset taisivat olla vielä rautakauppareissulla kun kuonoon tuli 0-9. Tapojensa vastaisesti Harri jopa puhui erän jälkeen positiiseen sävyyn joten kapteenikin alkoi uskoa voittoon… No niinhän siinä kävi, että Harrin tarkka ja älykäs peli alkoi purra ja vastustaja väsyä, ja pinnat meille 3-1. Toisessa ottelussa Jussin vastassa oli Ville Kostamoinen, jonka hyvä ulottuvuus ja ajoittaiset hyvät tappolyönnit pitivät ottelun yllättävän tasaisena. Jussi oli kuitenkin parempi 3-1.

Esa Manninen oli aloittanut oman ottelunsa Kari Niskalaa vastaan ja voitti ensimmäisen erän tiukan väännön jälkeen mutta valitteli keuhkojaan. Seuraavat kaksi erää menivätkin Niskalalle, tosin niukasti, kun Esa pelasi hyökkäävämpää peliä. Neljännessä Esan peli loksahti kohdalleen ja erä selvästi kotiin, niin oltiin viidennessä. Esan erinomainen peli jatkui, tilanne 7-2, 8-5 ja monta ottelupalloa. Muutama pysäytyslyönti kuitenkin peltiin ja niin oltiin jatkopalloilla, jotka valitettavasti pomppivat vastustajalle, hyvä nitropeli kuitenkin.

Päivän viimeinen peli oli ykkösten, meiltä Risto Jokinen vastaan Risto Tornberg. Risto oli kuin uudesti syntynyt ja pelasi erittäin hallittua ja maltillista peliä. Vastustaja meni siihen mukaan ja useimmille kuolevaisille käy sellaisessa R.Jokisen kanssa niin, että tappio tulee, niin tässäkin tapauksessa. Peli meille 3-1 ja koko ottelu Rukaa vastaan 3-1.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella vastaavan tulevat Jyväskylän LSK sekä Mikkelin II-joukkue, jotka ovat olleet sarjan häntäpäässä. Mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen ilman karsintoja ovat siten hyvät. Ei muuta kuin reeniä kehiin ja valmistautumaan vikaan kierrokseen!

II-joukkueen kapteeni

Jarmo Karjala