Jokinen kestää

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:SM 2006

Yleisen luokan karsintaottelu HSRC:n Risto Jokisen ja ESRC:n Iiro Stubinin välillä venyi venymistään ja on jo nyt varmasti yksi vuoden 2006 pisimpiä SM-kilpailujen otteluja. Jokinen ja Stubin nimittäin välttelivät viisaasti lyömästä ratkaisulyöntejä. Hyvissä ratkaisupaikoissa lyötiin yllättäviä taakselyöntejä tavanomaisten ratkaisulyöntien sijasta.

null
Vauhtiraita hymyilyttää

Kahden erän ja 45 minuutin tahkoamisen jälkeen pelaajien vauhdikkaat liikeradat kohtasivat ja Jokisen silmäkulma aukesi Stubinin mailan osumasta. Kyseessä oli tavanomainen pelitilanne, eikä johtunut esimerkiksi liian pitkästä saatosta. Jokista paikattiin samalla kun säännöistä tarkistettiin Poku Salon toimesta, kuinka pitäisi toimia. Pitkäksi venyneen paikkauksen jälkeen ottelua jatkettiin hyvässä hengessä eikä uusia haavereita enää sattunut. Jokisen kannalta oli tärkeää varmistaa, ettei haava alkaisi uudestaan vuotaa verta, jolloin erä ja mahdollisesti koko ottelu olisi jouduttu keskeyttämään.

null
Tapionlinna taipui vauhdikkaalle Jokiselle

Jokinen voitti Stubinin eikä antanut silmäkulmansa häiritä seuraavassakaan ottelussaan, jossa hän voitti Jon Tapionlinnan. Pikemminkin kävi niin, että silmäkulman vauhtiraita siivitti Jokisen liikettä entisestään.