Kuinka HSRC selvisi koronavuodesta? – Ajatuksia seuratoiminnan kehittämispäiviltä

Kulunut reilu puolitoista vuotta ovat olleet erityisen haastavia suomalaisille urheiluseuroille. Hallit ovat olleet kiinni, yhdessä ei ole saanut touhuta, eikä yhteisöllisyyttä edistäviä aktiviteetteja ole juurikaan päässyt järjestämään.

Ilmari ja Juho HSRC:n hallituksesta osallistuivat Squashliiton järjestämille “seuratoiminnan kehittämispäiville” elokuun loppupuolella. Kehittämispäivillä valkeni viimeistään kuinka isoja haasteita korona on tuonut seurojen arkeen, ja kuinka haastavaa näistä on käytännön tasolla selvitä. Parempaa huomista pohtiessa kehittämispäivillä jaettiin ajatuksia, ideoita ja benchmarkkeja kotimaisten seuratoimijoiden lisäksi myös ruotsalaisten squash seurojen toimesta. 

Vaihdettuja ajatuksia kuunneltiin tarkalla korvalla (kuva: Squashliitto)

Seuratoiminnan kehittämispäivät saivat meidät reflektoimaan kulunutta puoltatoista vuotta. HSRC nimittäin selvisi korona-ajasta suhteessa erittäin mallikkaasti. Vaikka virallinen toiminta on pidetty AVI:n ohjeistuksen mukaisesti katkolla on Merihaassa pystynyt pelaamaan koko ajan. Näin ollen seuralaiset ovat pystyneet näkemään toisiaan säännöllisesti pitäen yllä seurahenkeä ja mahdollistaen monille tärkeät sosiaaliset kohtaamiset hikikopissa. Lisäksi HSRC:n jäsenkanta on kasvanut. Erityisesti nuoria aikuisia on liittynyt seuraamme ja olemme tästä ylpeitä ja kiitollisia.

Kulukuri ja erityishuomio seuran taloutta kohtaan on mahdollistanut puolestaan “uuteen normaaliin” palamisen ilman, että kirstun pohja kolisee tyhjyyttään ja näin ollen omalta osaltaan mahdollistaa toiminnan jatkuvuuden ja tarvittavat resurssit seuratoiminnan kehittämiseen. 

Koronavuosi on antanut meille mahdollisuuden myös käynnistää ja toteuttaa kehittämishankkeita. Kulissien takana on sähköistetty taloushallintoa ja seuratoiminnan järjestelmiä, mietitty toimintamme ydintä ja käyty läpi sukupolvenvaihdosta hallituksessa. Olemme saaneet aikaa miettiä ja panostaa viestintään, sekä siihen, kuinka seura näkyy hallilla. Toivommekin, että näillä pienillä teoilla on iso vaikutus pitkässä juoksussa. 

Monien kehityshankkeiden varsinainen jalkautus tulee tapahtumaan tulevan talven ja lähivuosien aikana. Tavoitteenamme on pystyä tarjoamaan merkityksellisiä ja innostavia palveluita nykyisille ja tuleville seuramme jäsenille. Uskomme vahvasti siihen, että ottamalla paljon pieniä askelia pääsemme pidemmälle kuin ottamalla yksittäisiä harppauksia.

Palatakseni seuratoiminnan kehittämispäivään. Rakentamalla sen näköistä seuraa, jossa itse haluamme olla mukana, pystymme luomaan jotain uniikkia ja innostavaa – seuran jäseniä ja heidän toiveitaan luonnollisesti herkällä korvalla kuunnellen. Avoimuus ja dialogi seuralaisten kanssa mahdollistaa tilanteen, jossa uusia ideoita on helppo viedä matalalla kynnyksellä käytäntöön ja löytää sitä kautta tapoja luoda yhteisö, jonka logoa kaikki seuralaiset voivat kantaa paidassaan ylpeydellä.

 

Kopissa tavataan!

 

/ Ville Nikunen, HSRC

 

 
Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.