Kultaa ja pronssia tuliaisina SM-kisoista

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uutiset
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

HSRC:läiset menestyivät hyvin viikonloppuna pelatuissa LuokkaSM -kisoissa. Kuten tiedämme, kisapelejä ei ole liikaa päässyt kuluneen vuoden aikana pelailemaan ja jo pelkkä osallistuminen sai kisaajat hyvälle tuulelle. B-luokassa pelannut Ilmari kuvaili tunnelmaa hallilla seuraavin sanoin:

”Kisatunnelma oli nostalginen näin pidemmän kilpailutauon jälkeen. Lämmitti mieltä nähdä tuttuja (ja toki myös aimo läjä uusia) iloisia kasvoja, kaikki tekemässä parhaansa lasiseinän toisella puolella! Mielestäni edelleen lajissa parasta on ne pelikaverit!”

Miesten D-luokassa Atte Sahla, Panu Vuorinen ja Kari Hiltunen ottivat voitot ensimmäisellä kierroksella. Atte urakoi täydet viisi erää ESRC:n Markus Kaukosen kanssa, kun Kari puolestaan otti rutiininomaisen voiton Kalle Winteristä. Eikä ihme, kun on seurannut Karin soolo sessioita, joissa painavaa kämmen linjaa on hierottu pieteetillä.

Seuran uutta aaltoa edustava Panu Vuorinen niputti SalSin Juha Rintasen suoraan kolmessa erässä tehden vakuuttavan debyytin seuran punavalkoisen lipun alla. Toisella kierroksella jokaisen vastukset olivat kuitenkin liian kovia vieden pojat platekaavion puolelle jatkamaan pelejä. Lupu Pitkäsellä ja Lasse Sjöblomilla seinä nousi vastaan valitettavasti jo ensimmäisellä kierroksella.

D-luokassa pelanneen Lassen hunajapurkki pysyi vielä näissä kisoissa kiinni.

 

C-luokassa ykkössijoitettu Ben Holden pääsi aloittamaan kisat suoraan toiselta kierrokselta, kun ensimmäisellä kierroksella jatkopaikasta taisteli Vasilis Bardis. Hyvää pelikuntoa Merihaassa esitellyt Vasilis pureskelikin Myyrmäen lahjan squashmaailmalle, Luukas Raatikaisen, suoraan kolmessa erässä mahdollistaen ennakkoon odotetun kohtaamisen Benin kanssa. Toisen kierroksen ottelussa Ben kuitenkin näytti, että miksi hän oli näiden kisojen ykkössijoitettu: ”I am feeling confident on the court and Vasilis wasn’t able to match me today!”

Benin rahkeet kuitenkin loppuivat välierissä, hänen joutuessa toteamaan rautaisen lihamuurin Jaakko Antilan paremmakseen. Ben kaivoi kuitenkin voitontahtoa riittävästi pronssiotteluun hoitaen HRSC:lle kisojen ensimmäisen mitalin. Congratulations Ben!

Ben voi olla tyytyväinen otteisiinsa pronssimitalin roikkuessa kaulassa.

 

Kisojen kovimmassa sarjassa, eli B-luokassa, odotuksia oli kasattu erityisesti kakkossijoitetun Ilmari Vikströmin ja nousua tekevän Juho Lonkilan harteille. Ilmarin pelien alkaessa vasta toisella kierroksella, Juho asteli lasikoppiin jo ensimmäisellä kierroksella. Alkukesän aikana kovaan iskuun virittäytyneen Juhon pelissä näkyi kuitenkin kisaamattomuus hänen joutuessa toteamaan OSK:n racketlongurun Joel Pennasen paremmakseen kolmessa erässä, ja siirtyessä jatkamaan pelejä platekaavion puolelle.

Juhon pudottua katseet kohdistettiin entistäkin tarkemmin Ilmarin otteisiin. Ilmari oli selkeästi päättänyt vastata hänelle asetettuihin odotuksiin, ja hän jyräsi finaaliin jättäen ESRC:n Sanna Koivumäen ja MetStonen Iiro Stubinin taakseen tylyn käsittelyn jälkeen.

Finaalissa Ilmaria vastaan asettui lähivuosina HSRC:läisiä kentällä kiusannut Risto Tornberg, joka tunnetaan pirullisen kovana vastustajana. Neljässä erässä kultaa kotiin tuonut Ilmari kuvaili finaaliottelun tapahtumia seuraavalla tavalla:

”Finaalissa oli vastassa Risto Tornberg ja jo lämmittelyssä katsoin, että nyt voi tulla todella kylmää kyytiä. Ekassa erässä vastustaja oli selvästi niskan päällä ja näytti kaapin paikan heti alkuun allekirjoittaneen vikistessä. Hermoilin ja omat lyönnit irtosivat sen verran seinistä, että Risto nappasi muutaman ilmaisen stroken heti kättelyssä. Erätauolla profeetta Juho Lonkila tuli toistamaan jo tutuksi käyneet viisaat sanat liittyen lyönnin mittaan. Yritin toteuttaa Juhon neuvot parhaan mukaan, ja pikkuhiljaa peli alkoi kääntymään kotiin päin tiukan kakkoserän aikana. Muutamia pisteitä tuli suorastaan häpeällisen onnekkailla pokaboasteilla – onneksi tällä kertaa ei videotaltiointi ollut päällä!”  

B-luokan mitalistit Risto Tornberg, Ilmari Vikström ja Iiro Stubin

 

Kaiken kaikkiaan voimme olla jälleen kerran ylpeitä seuralaistemme esityksistä, joita oli kisoissa mukana ilahduttavan monta!

Onnea voittajille ja tavataan hallilla!

Kaaviot ja tulokset: https://clublocker.com/tournaments/12640/draws?divisionId=301&sectionId=38&viewMode=detailed&offset=0

 

Teksti: Ville Nikunen

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.