Maailmanmestari on palannut Suomeen!

eetu_squashmm

_fox9976-001

"Eetu on squashin maailmanmestari" -laulu raikaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun Suomen uusin urheilusankari palaa kotimaahan. Lahjakas urheilija on valmistautunut MM-kisaurakassaan kaikkeen paitsi näin lämpimään ja riemukkaaseen vastaanottoon. Paikalla on läheisimpiä aina äitiä myöten, hyviä ystäviä, faneja, pelikavereita, liiton valtuuskunta kuten myös Eetun valmennuspäällikkö K. Koivula.

"Opetin Eetun pelaamaan 40 vuotta sitten", herkistynyt ja mestaruuden jälkeisen yön levottomasti nukkunut valmennuspäällikkö kertoo. "Ja minulla on mennyt 40 vuotta unohtaa opetuksesi", mestari irvailee hymysuin. "Niin monta kertaa olen yrittänyt ja treenannut niin paljon, etten vieläkään oikein ymmärrä tätä", hän avautuu.

Lukemattomien halausten ja shamppanjamaljojen jälkeen mestari kykenee muistelemaan kilpailuja. "Robert Jan Anjema oli vielä isompi ja vielä enemmän tiellä kuin Vikströmin Jussi", maailmanmestari muistelee välieräänsä. Ahtaassa tilassa Eetuun osuu ja hän saa puujalan, jolloin Anjema kohteliaasti ehdottaa 3 minuutin injury breakia. "En suostunut, koska taktiikkaani kuului väsyttää häntä. Ja lopuksi hän väsyikin."

Loppuottelun kolmannessa erässä Ian Graham palautti Eetun ensimmäisen ottelupallosyötön suoraan nikkiin. "Ja sitten hän syötti lobin, joka jäi takakulmaan", mestari harmittelee. Graham onnistuikin siirtämään ratkaisun seuraavaan erään, mutta se ei riittänyt. "Tahmean erän alun jälkeen tiesin voittavani."

Ja sitten mestaria vietiin. "Heti finaalin jälkeen kaikki halusivat juhlia kanssani. Kun katsoin kännykkääni, tajusin saaneeni yli 200 onnitteluviestiä! Kiitos mukana elämisestä!"

"Palkintojen jako oli tosi hieno tilaisuus. Piti tsempata, ettei ihan alkanut vollottaa."

HSRC ja suomalainen squashyhteisö kiittävät Eetua ikimuistoisista riemun hetkistä! Tätä maailmanmestaruutta juhlitaan vielä monta kertaa ja pitkään!

_fox0059

eetu_squashmm1

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.