Nuoria mailataitureita squashpalloa kesyttämässä

Osana Squash Junioreiden SM-kilpailuja esittelemme nyt Merihaassa pian nähtäviä kössitaitureita. Mikä tässä lajissa oikein heitä kiehtoo? Kysymyksiin vastaa Miko tavoitteellisesti kilpaileva energinen nuori harrastaja.

Saa liikkua tosi paljon! Miko Äijänen, 12 v, Järvenpään Squashklubi ry

”Kunnolla aloitin pelaamisen noin 7-8 -vuotiaana. Iskä ja äiti harrastivat kumpikin, ja siitä se lähti. Nykyään pelaan seurailloissa Järvenpäässä ja käyn Lahdessa harjoittelemassa Henrik (Heke) Mustosen kanssa. Hän on valmentajani, jonka kanssa treenaan lyöntitekniikkaa ja liikkumista. Heke puuttuu kaikkeen, mitä vielä pitää kehittää.

Seurailloissa pelaan miehiä vastaan. Harjoittelen neljä kertaa viikossa ja lisäksi lauantaisin on usein kisa. Keskiviikko on yleensä vapaapäivä. Talvisin lisäksi hiihdän ja kesällä käyn lenkillä. Kisoissa näkee muita pelaajia toisista seuroista ja pääsee pelaamaan heitä vastaan. Oma vahvuus on rystylinja ja kehittämiskohteina varmuuden puute eli virheiden välttäminen – sekä maltti.

Paras saavutukseni on Sveitsin juoniorikisoista joulukuussa 2009, jotka voitin. Ruotsin kisat voitin syyskuussa samana vuonna. Esikuvani on Heke. Hän on hyvä pelaaja ja vielä nuori. Hänestä tulee vielä tosi hyvä. Tulevana tavoitteenani on päästä seuraaviin EM kisoihin pelaamaan Tsekkeihin.”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.