Olli Tuomiselle EM-pronssia!


Kuva: Steve Cubbins, SquashSite

Olli Tuominen on taistellut itselleen squashin EM-pronssia Belgian Herentalsissa. Pronssiottelussa Tuominen kukisti viiden erän trilleriottelussa Hollannin Laurens Jan Anjeman. Ottelu alkoi suomalaisittain kangerrellen Tuomisen ajauduttua ratkaisupaikoista helppoihin virheisiin. Toisessa erässä pelin johtaja vaihtui ja Tuomiselle puolestaan helpohko erävoitto. Seuraavasta erästä muodostui henkien taisto jonka suomalainen lopulta hävisi tiukasti jatkopalloilla 11/13. ”Ensi alkuun mietin, että voi ei, mutta heti sen perään päätin, että peli ei todellakaan päättynyt vielä tähän”, muistelee Tuominen tuntemuksiaan.

Neljänteen erään hollantilainen tuli päättäväisenä ja pääsi peräti 9/4 johtoasemaan. Tuominen terästi kuitenkin otteitaan ja aloitti vimmatun takaa-ajon, joka lopulta päättyi onnelliseen erävoittoon 11/9. Viidennessä suomalainen piti pelin hallussaan alusta asti, eikä hieman väsähtäneellä hollantilaisella ollut enää aseita ottelun kääntämiseen. Näin Tuomisen viime vuoden EM-kulta vaihtui pronssiin.

”Erittäin tiukka henkien taisto, missä onnistuin selvittämään monta ”läheltä piti” -tilannetta. Pelasin hieman ailahtelevasti, mutta kokonaisuutena silti aika hyvin. Ja onhan se mukava päättää näin tiukka vääntö sekä monen päivän pelirupeama voittoon. Tällaisessa pelaajajoukossa se on ihan hyvä saavutus”, pohti Tuominen suoritustaan.

Seuraavaksi Tuominen matkaa Malesiaan missä pelataan 50000$ Malaysian Open, joka alkaa torstaina 12.9.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.