Olli Tuomisen otteet Motor City Openissa lupaavat hyvää!

_FOX8141

HSRC:n Olli Tuominen (PSA 31) selviytyi kahdella hyvällä karsintavoitolla Motor City Openin pääsarjaan, jossa hän taipui Egyptin Omar Mosaadille (PSA 9) eri 3-0 (11-7 11-5 11-5). Motor City Open on mieluisa kisa Ollille siinä mielessä, että hän vei sen pääpotin vuonna 2007!

Maailman ykkösen Mohammed Elshorbagyn ja kolmosen Amr Shabanan pelit päättyivät myöskin Motor City Openin ensimmäisellä kierroksella. Upeat otteet Tournament of Championsissa, joka päättyi Motor Cityn aattona, kantoivat veronsa ja molemmat joutuivat luovuttamaan kesken ottelunsa valittaen väsymystänsä. Liika on liikaa mestareillekin.

Squash-ammattilaisten järjestö PSA on HSRC:n tavoin uudistanut ja selkeyttänyt netti-ilmettään, mutta HSRC:stä poiketen samalla piilottaen nippelitietoja (ks. https://psaworldtour.com/rankings/world_tour). Aiemmin näki pelaajien kilpailukohtaisen pistekertymän, mutta nyt joutuu tyytymään pistekeskiarvoon ja kilpailumäärään. Keskiarvon laskeminen on sikäli kimuranttia, että pelaajat saavat laskea hyväkseen vuoden parhaiden kilpailujensa pistekertymän seuraavan kaavan mukaan:

psa-squash2

Oheinen taulukko puolestaan kertoo, kuinka paljon pisteitä kertyy minkäkin arvoisesta kilpailusta:

psa-points

Lähde: The 2014 PSA Tour Guide.

Taulukosta voi päätellä, että Motor City Openin ($70.000) ensimmäiseltä kierrokselta (16-kaavio) saa yhtä paljon rankingpisteitä kuin ylihuomenna alkavan Savcor Finnish Openin ($10.000) voitosta eli 175.

Olli on kerännyt 186.5 pisteen keskiarvon 11:stä kilpailusta. Nettitoimitus ei tiedä, tippuuko Ollilta pois hyviä vai huonoja pistekertymiä ja toisaalta myös muiden pelaajien pistekertymien muutokset sekoittavat pakkaa. Viikon kuluttua julkaistava PSA-ranking saattaa Tournament of Championsin ja Motor City Openin tulosten valossa muuttua enemmän kuin yleensä.

Todella hieno kisa Ollilta, onnittelut!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.