Samat palkintosummat miehille ja naisille

Urheiluväen piirissä keskustellaan aika ajoin miesten ja naisten kilpailujen palkintosummista. HSRC:llä on selkeä kanta asiaan: palkintosummien on oltava samat miehille ja naisille.

Siksi HSRC:n järjestämässä Planeetta Internet Dunlop Cup 2012 -squashkilpailuissa miesten ja naisten sarjoissa jaetaan yhtä suuret palkintosummat (1000 € / 1200 $). Linjauksellaan HSRC haluaa tukea yhtä lailla miesten ja naisten squashin kehitystä.

Naisten sarja pelataan tällä kertaa naisten ammattilaisjärjestön WSA:n Challenger-tasoisena kilpailuna, mikä vaikuttaa sarjan palkintosumman jakoon muttei suuruuteen. HSRC toivoo, että järjestely parantaa nuorten naisammattilaistemme menestymisen mahdollisuuksia kansainvälisillä kilpakentillä.

Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen katsoo, että rahapalkintojen on oltava yhtä suuret miehille ja naisille. Joissakin tapauksissa erisuuruiset palkinnot voivat olla hyväksyttäviä, mutta silloinkaan ne eivät edistä urheilijoiden välistä tasa-arvoa, ks. www.hs.fi.

Suomen Squashliiton periaatteena puolestaan on taata naisille ja miehille yhdenvertaiset mahdollisuudet harrastaa squashia.

Toivotamme kaikki hyvin tervetulleiksi Planeetta Internet Dunlop Cup 2012 -squashkilpailuun! Ilmoittaumislomake löytyy tästä linkistä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.