Seuran 51v juhlat – mainio menestys!

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uutiset
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Joulukuun 3. päivä Helsingissä oli uinuva ja hentoinen pakkaspäivä, mutta pinnan alla todella kupli. Ilmassa leijuva jännitys ei ollut lumetta, sillä tuona iltana suuri joukko iloista squashkansaa kokoontui Arkadianmäen kupeeseen juhlimaan seuran kunnioitettavaa 51-vuotista taivalta.

Bottan Topelius-sali toivotti ylpeät seuran jäsenet paikalle kuohujuoman ja lämpimän tunnelman muodossa. Ohjelma alkoi hieman kello 18 jälkeen seremoniamestari Eetu Tuomisen ja seuran puheenjohtaja Ilmari Vikströmin pitämän lyhyen tervetuliaisseremonian muodossa. Hovimestarin vielä esiteltyä ruokalajit, oli aika siirtyä alkuruoan ja pääruoan kimppuun.

”Ohhoh – onpas vain herkullista ruokaa! Ihan kuin itse tehtyä!” -Anneli Koivula

Ruokailun yhteydessä kuultiin monia puheen muodossa kerrottuja tarinoita. Ensimmäisenä kuultiin mietteitä Suomen Squashliiton kunniapuheenjohtaja ja ministeri Lauri Tarastilta. Karismaattisen avauksen jälkeen Ilmari Vikström jakoi juhlaväelle näkemyksensä seuran nykytilasta ja hänen omasta tiestään seuran riveihin. Illan aikana puhujia oli monia, kuten maailmanmestari Juha Raumolin ja Ulf “Uffe” Nyman.

Myös muita median muotoja oli saatavilla tapahtumarikkaan illan aikana. Seuran pitkäaikainen jäsen Jyrki Wahlstedt esitti seuran kunniaksi itse säveltämänsä “HSRC 50” sävelmän. Wahlstedt esitti fanfaarimuotoisen sävelmänsä soittaen sinkkiä, Markku Laurénin säestäessä akustisella kitaralla.

Illan pimetessä lavalle nousi odotettu trio: Mika Monto, Markku Laurén ja Jaakko-Antti Peltola. Tämä kolmikko viihdytti juhlakansaa livemusiikilla usean tunnin ajan, mikä teki illasta erityisen tunnelmallisen ja letkeän. Kyseinen trio oli myös salakuljettanut paikalle henkilön squashyhteisön ulkopuolelta. Syy tähän tempaukseen kävi ilmi varsin nopeasti: kuokkiva mysteerimuusikko nimeltä Heikki Kylkisalo osoittautui aivan huikeaksi säkkipillitaituriksi, ja viihdytti juhlakansaa taidoillaan hyvän tovin.

Koska syitä juhlimiseen oli ehtinyt kertymään 51 kappaletta, oli myös syytä muistaa seuran ansioituneita jäseniä. Seuran hallitus oli hyvissä ajoin esittänyt Suomen Squashliitolle listan pelaajista, joille haettiin liiton myöntämiä ansiomerkkejä. Vihdoin oli tullut aika jakaa myönnetyt ansiomerkit, joiden saajat olivat seuraavat:

Mika Monto, kulta
Timo Raunio, kulta
Anneli Koivula, kulta
Eetu Tuominen, kulta
Markku Laurén, kulta

Lupu Pitkänen, hopea
Jussi Vikström,
hopea
Jan Matalamäki, hopea
Jyrki Wahlstedt
, hopea
Timo Tamminen, hopea

Matti Kallio, pronssi
Risto Vuopala, pronssi
Esa Sutelainen, pronssi
Teemu Suvanto, pronssi

Juhlimaan lähteneillä kunniamerkityillä oli hymy herkässä

 

Ylläolevien henkilöiden palkitsemisille on niin monia syitä, että toimitus on tarkoituksella jättänyt perustelut kirjoituksesta pois.

Liiton ansiomerkkien lisäksi seura jakoi omia palkintojaan. Palkinnot olivat tänä vuonna Uffe Nymanin designiin vahvasti perustuvia “Nikkiboxi-pyramideja”. Palkinnot eivät suinkaan ole hankittu mistään rihkamatukusta, vaan ne ovat seuran jäsenten vaivalla käsin rakennettuja artifakteja. Ennen palkintojen jakamista Ilmari kertoikin, että

“[…] ja näitä palkintoja ei sitten välttämättä lisää enää jaeta, ei ainakaan ihan heti.”

Seuran palkinnot kunnioittivat legendaarista Nikkiboxi -designia…

 

Palkittuihin henkilöihin kuului seuraavat henkilöt (myöntämisperusteet jätetty julkaisun ulkopuolelle, listan järjestyksellä ei merkitystä):

Antti Lind
Poku Salo
Ulf Nyman
Juha Sarlund
Leo Hatjasalo
Kalevi Koivula

Jukka Havaste
Tomi Niinimäki
Panu Vuorinen

Marko Kivi-Koskinen

…ja ne näyttivät miellyttäneen myös saajia.

 

Trion (+ yllätysesiintyjän) musiikkiesitysten päätyttyä olikin jo puoliyö ja aika siirtyä pois juhlatiloista. Pirteimmät juhlijat jatkoivat luontevasti Helsingin yöelämän suuntaan.

 

Loppuun vielä kuvakooste illan tunnelmista:

Maailmanmestari Raumolin paljastamassa, että mistä lempinimi ”Rambo” on peräisin.

 

Vauvasta vaariin.

 

Ruoan tuoksu ja pieni alkujännitys ilmassa.

 

Trion soundcheck.

 

Loppuillan tunnelmaa parhaimmillaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.