Squash on jännittävää, monipuolista ja hauskaa!

Aurora Vikström, 14 v, Helsingin Squash Rackets Club ry

null

”Aloitin neljä vuotta sitten Raisiossa ja nykyisin pelaan Merihaassa Helsingissä. Halusin aloittaa jonkin uuden laji, ja kiinnostuimme isäni kanssa squashista liikuntamessuilla. Alkuun harjoittelin kerran viikossa veljeni ja parin muun juniorin kanssa. Valmentajani on Ari Pelkonen ja nykyään harjoittelen noin 6 kertaa viikossa. Minulla on valmentajan kanssa yksityistreenit kerran viikossa, pelitreenejä perikavereiden (mm. isän ja veljen) kanssa ja kerran viikossa ryhmäharjoittelu valmentajan johdolla. Lisäksi käyn yksin lyömässä, eli treenaan lyöntitekniikkaa valmentajan antaminen ohjeiden pohjalta. Noin kerran viikossa teen myös keppijumppaa ja silloin tällöin ns. liikkuvuustreenejä, joissa kehitetään ketteryyttä ja koordinaatiota. Lisäksi käyn joogaharjoituksissa noin kerran viikossa.

Kilpailuissa kohtaan erilaisia haasteita ja saan kehittymistä edistävää kokemusta. Kilpailumenestyksen perusteella kertyy ns. ranking-pisteitä ja voin seurata sijoitustani sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Lisäksi kilpailumatkoilla on hauskaa varsinkin, kun matkalla on mukana hyviä ystäviä. Laji edellyttää vahvaa keskittymistä. Mikäli ei ole valmistautunut etukäteen riittävän hyvin, ei menesty kilpailuissa. Lyöntitekniikkaani olen kohtuullisen tyytyväinen.

Paras saavutukseni on Ruotsissa käyty Nordic 2008 Eurocupin kilpailu, jossa olin neljäs 25:stä alle 13v:sta tytöistä. Tavoitteenani on Suomen mestaruus omassa sarjassa, tällä hetkellä olen toinen. Lisäksi aion pärjätä hyvin kansainvälisissä kilpailuissa. Kun harjoittelee riittävästi, niin kehittyminen on nopeaa! ”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.