Squashin Euroopan mestari Olli Tuominen Planeetta Internet Dunlop Cupissa Helsingissä

Olli TuominenAleksi LeskinenEmilia Soini

Helsingin Talihallissa järjestetään 2.-3.3.2013 Eliittisarjan squashkilpailu Planeetta Internet Dunlop Cup.

Miesten sarjan ennakkosuosikki on hallitseva Euroopan mestari ja maailman ranking #23 Olli Tuominen, joka kilpailee yleensä pääasiassa ulkomailla. Nyt onkin harvinainen tilaisuus nähdä hänen pelaavan omassa kotikaupungissaan. Tuomisen haastavat niin ikään ammattilaiskisoja kiertävät Henrik Mustonen ja Matias Tuomi sekä sekä järjestävän seuran HSRC:n oma kasvatti Aleksi Leskinen.

Naisten sarja on WSA Challenger -tason ammattilaiskilpailu. Ennakkosuosikkeina kilpailuun lähtevät vasta 17-vuotias hallitseva Suomen mestari Emilia Soini sekä Suomen ranking #2 Saara Valtola, joka taisteli hienosti tiensä toiselle kierrokselle helmikuun alussa Mikkelissä järjestetyssä Savcor Finnish Open -ammattilaiskilpailussa.

Kilpailuun on ilmoittautunut yli 90 pelaajaa, joista 20 ulkomailta. Turnauksen järjestää Helsinki Squash Rackets Club yhteistyössä Suomen Squashliiton ja kansainvälisen Women’s Squash Associationin kanssa.

”On hienoa saada taas Suomen parhaat pelaajat samoille kentille. Perinteikäs kisamme on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1973. Kilpailuun on ilmoittautunut myös pelaajia, jotka osallistuivat jo tuohon ensimmäiseen turnaukseen 40 vuotta sitten.”, kertoo kilpailun johtaja Antti Lind.

Ottelut alkavat lauantaina kello 10 ja sunnuntaina kello 9. Naisten loppuottelu alkaa sunnuntaina noin kello 15 ja miesten noin kello 16. Kilpailua voi seurata myös suorana videolähetyksenä internetissä osoitteessa http://www.hsrc.fi/live/.

Lisätietoa:
Antti Lind, kilpailun johtaja
Puh: 044-5529008, e-mail: antti.lind@hsrc.fi
Kilpailun kotisivu: http://www.hsrc.fi/

Helsinki Squash Rackets Club on perustettu vuonna 1971 ja siinä on 215 jäsentä. Seura järjestää vuosittain arvokilpailuja ja kiertää squashliigaa miesten ja naisten SM-tasolla.

Squash on nopea mailapeli, jota pelataan kaksin- tai nelinpelinä. Laji on Kansainvälisen olympiakomitean tunnustama ja se on ehdolla uudeksi lajiksi vuoden 2020 kesäolympialaisiin.

Suomen Squashliitto on 33 jäsenseuran katto-organisaatio. Squashin harrastajia on Suomessa noin 15 000, joista seurojen jäseniä on noin 1500. Ammattipelaajia Suomessa on neljä. Squashia pelataan n. 200 maassa ja rekisteröityjä ammattilaisia on noin 700. Lisätietoa squashista osoitteissa http://www.squash.fi/, http://www.psaworldtour.com/ ja http://www.wsaworldtour.com/.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.