Squashliiton tulevasta puheenjohtajasta ja vähän muusta…

ESRC:n puheenjohtaja, Tapio Koivu, kirjoitti ESRC:n hallituksen puolesta hienon artikkelin tulevasta Squashliiton hallituksen ja varsinkin puheenjohtajan valinnasta. Jos ette ole lukeneet niin kirjoitus löytyy täältä:

http://www.esrc.fi/next/?p=10339#more-10339

HSRC:n hallituksen kokouksissa on tästä asiasta keskusteltu myös, koska tuleva tilanne on ollut tiedossa. Tässä pari ajatusta täydentämään Tapion mietteitä…

Squashliiton hallitustehtäviin ehdotetuilta henkilöiltähän pitää tietysti saada ensin henkilön oma suostumus siihen, että ylipäätään suostuu koko hommaan. Tämän suostumuksen täytyy pitää sisällään se, että on halua tehdä hommansa rooliinsa sitoutuen ja täysillä. Squashliiton hallituspaikka ei saa olla pelkkä rivi CV:ssä. Tämä pitää olla kaikkien hallitukseen edes ehdolla olevien henkilöiden asenne ja ajattelutapa.

Mitä sitten puheenjohtajaan tulee, niin Tapion peräänkuuluttamien median huomion ja sponsorituen vahvistamiseksi puheenjohtajan pitäisi pystyä toimimaan yhteyshenkilönä myös liike-elämän ja politiikan maailman suuntaan. Tässä hommassahan olisi varmasti eduksi, että valittava henkilö olisi näissäkin piireissä entuudestaan tuttu. Lisäksi puheenjohtajan rooliin ei niinkään kuulu olla joka alueen asiantuntija. Paremminkin hän on se, joka saa kaikki soittamaan samaa sävelmää. Niin hallituksen jäsenet omissa rooleissaan, kuin myös liiton toimiston porukan. Kaikki samassa orkesterissa. Yhteistyön koordinointi on tärkeintä.

Näistä syistä puheenjohtaja kuuluisi ehkä valita samantyyppisellä menettelyllä kuin vaikkapa toimitusjohtaja yritykseen. Seurojen edustajat voisivat olla yhteydessä tässä asiassa enemmänkin kuin vain äänestää liittokokouksessa. Tällä tavalla voitaisiin myös saavuttaa parempi sitoutuminen kaikilta seuroilta yhteisen asian hoitoon heti alkuun.

Tapion viitoittamassa hengessä, avoimen ja rakentavan yhteistyön toivossa,

HSRC:n hallituksen puolesta,
Markku Laurén, puheenjohtaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.