Toimintasuunnitelma vuodelle 2006

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uutiset

HSRC toimintasuunnitelma vuodelle 2006. Kevätkokouksen hyväksymä.

Seuran jäsenmäärä lähentelee kahtasataa viittäkymmentä ja seuran toiminta keskittyy kotihalliin, joka on Merihaan Palloilutalo. Seuran vuoden tärkeimmät tavoitteet vuodelle 2006 on tutustuttaa lisää junioreita lajin piiriin ja järjestää seuran jäseniä innostavia tapahtumia.

Kauden kilpailullinen päätapahtuma on maaliskuun Sm-kilpailut. Lisäksi erillisenä ja ehkä vaikeanakin tavoitteena on saada naisjoukkue seuralle uudestaan.

1. Kilpailutoiminta
Suomen mestaruuskilpailut

Seuramme järjestää Squashin Suomen Mestaruuskilpailut yhteistyössä Merihaan Palloilutalon ja Suomen Squashliiton kanssa Merihaassa 24.-26.3. 2006. Odotamme paikalle runsaasti osallistujia, koska Merihaassa ei ole aiemmin järjestetty vastaavaa tapahtumaa. Lisäksi seuramme ei ole siirrettyään toimintansa Talista Merihakaan järjestänyt SM-kisoja.

Kisoja varten on seuran ja yhteistyökumppaneiden kanssa luotu oma organisaatio, joka hoitaa kisojen läpiviennin. Tämän ydin joukon koko on hieman alle kymmenen henkilöä. Kisoihin tarvitaan lisäksi toinen mokoma talkoolaisia huolto, tiedotus, tuomari yms. tehtäviin.

Varainhankinta SM-kisoja varten on hoidettu yhteistyökumppaneiden kanssa. Merkittävin tulonlähde ovat kenttärakenteisiin ja käsiohjelmiin myydyt mainokset. Pyrimme pääsemään kisoissa nollatulokseen, jottei seuran talous kärsisi näin hienon tapahtuman johdosta.

HSRC CUP

Seuramme järjestää kansallisen HSRC Cupin. Tähän kilpailuun panostetaan seuran taholta ja pyritään hankkimaan taloudellisia yhteistyökumppaneita. Seuran taholta panostaminen tarkoittaa sitä, että seura tekee kilpailulla muutaman sadan euron tappion.

Tavoitteena on saada mukaan Suomen parhaimmisto. HSRC Cupin pelit toimivat suurena innostajina harraste- ja junioripelaajillemme. HSRC Cupista on tarkoitus tehdä tapahtumarikas viikon loppu, jolloin on tarjolla kaikenlaista aktiviteettiä niin harraste- kilpa- ja ammattilaispelaajille.

SM-liiga

Seura osallistuu viime vuoden tapaansa miesten sm-liigaan viidellä joukkueella. Näistä yksi on varattu junioreita varten. Yksi joukkueista pelaa ylimmällä sarjatasolla ja on niin sanottu seuran edustusjoukkue. Muut joukkueet kuin edustusjoukkue toimivat enimmäkseen harraste ja peli-ilon pohjalta. Seura tukee näitä joukkueita maksamalla osallistumismaksut. Mikäli halukkaita on enemmän kuin pelipaikkoja, joukkueiden kapteenit määräävät peluuttamisesta.

Miesten edustusjoukkuetta tuetaan edellä mainitun lisäksi maksamalla kilometrikorvaukset ja päivärahat liigakierroksilta. Edustusjoukkueen tavoite on mitali, kuitenkin niin, että joukkueen runko rakennetaan oman seuran kasvateista eikä ostopelaajista.

Seura pyrkii saamaan naisjoukkueen vuoden tauon jälkeen kokoon uudestaan. Mahdolliset tavoitteet ja tuet määritellään tarkemmin joukkueen kokoonpanon selkiytyessä. Tärkein tavoite on saada oma joukkue kasaan, jotta saadaan omille hyville junioreille pelimahdollisuuksia.

Edustuspelaajat

Seuramme tukee edustuspelaajiensa kansainvälistä peliuraa erikseen tehtävillä sopimuksilla. Näistä merkittävin on Olli Tuomisen kanssa tehtävä sopimus. Tuominen on viime vuosina ollut maailmanlistalla kahdenkymmenen parhaan pelaajan joukossa ja jatkaa uraansa tavoitteena korkeammat listasijoitukset.

Muu kilpailutoiminta

35-vuotisjuhlan yhteydessä 1.7. 2006 järjestetään kansallisen tason squash-kisa. Kisan toivotaan samalla kokoavan tuona päivänä Suomen squash väen Merihakaan juhlimaan Suomen vanhinta toimivaa squash-seuraa.

Omalla hallilla seura pyörittää junioreille suunnattua Keitsin Cupia ja hallin kanssa yhteistyössä harrastajapelaajille suunnattua puolivuotisjaksoissa pelattavaa Vakkarikisaa.

Lisäksi seura järjestää seuran mestaruuskilpailut keväällä ja ne on suunnattu koko jäsenistölle. Syksyllä järjestetään myös toinen kansallinen kilpailu.

2. Tiedotustoiminta

Seuran tiedottamisen tärkeitä kanavia ovat verkkosivut www.hsrc.fi, sähköpostijakelulista ja ilmoitustaulut kotihallilla. Lisäksi seura lähettää jäsenistölleen 2-3 kertaa vuodessa postitse tiedotteen.

Seuran perinteinen lehti Nikkiboxi on viimevuosina ilmestynyt valitettavan epäsäännöllisesti. Nikkiboxin ilmestyminen vaatisi vastaavan päätoimittajan ja
painokulut kattavan yhteistyökumppanin löytymisen. Tänä vuonna Nikkiboxi julkaistaan seuran 35-vuotisjuhlajulkaisuna. Juhlajulkaisun tuottamiseen pyritään etsimään yhteistyökumppaneita.

3. Talous

Seuran talous on tällä hetkellä suhteellisen vakaalla pohjalla ja seuralla ei ole velkaa. Tavoitteena on ylläpitää seuran talous vakaana ja maksukykyisenä.
Seuralla on junioripuolella yksi merkittävä tukija. Sekä HSRC Cupia että SM-kisaa varten tarvitaan muutamia tukijoita. Seuran jäsenmäärän kasvattaminen on tärkeä keino talouden vakaana pitämiseksi.

Seuran varainhankintaa pyritään tehostamaan saamalla mainospaikkatuottoja. Lisäksi pyritään siihen, että vuoden 2006 HSRC Cup ja SM-kisat pystytään toteuttamaan ilman tappioita.

4. Junioritoiminta

Seurassamme on noin 20 junioria. Näistä noin kymmenen osallistuu säännölliseen, viikoittaiseen ja ohjattuun valmennukseen. Valmennusryhmät on jaettu kahteen ikäluokkaan, 13 -16-vuotiaat ja 17 -19-vuotiaat. Valmennukseen voi osallistua vasta-alkajat sekä jo kauemmin pelanneet.

Seuramme tärkein haaste on saada uusia junioreita. Etenkin tärkeätä olisi saada junioreita, jotka aloittavat lajin paljon nuorempina. Seura pyrkii panostamaan uusien junioreiden saamiseen ja lajin tunnettavuuden lisäämiseen pitämällä koulujen lomien yhteydessä leirejä kaiken tasoisille junioreille. Nämä ovat avoimia myös seuran ulkopuolisille.

Seura tukee myös stipendeillä kahta tai kolmea junioria, jotka ovat hyvällä käytöksellä ja innokkaalla asenteella olleet mukana toiminnassa. Stipendiä ei jaeta junioreille, jotka ovat sen saaneet jo edellisenä vuotena.

5. Harrastustoiminta

Kerhoillat

Seuramme järjestää viikoittain kaikille jäsenille tarkoitetun kerhoillan. Illassa saa könttähintaan pelata koko kerhoillan ajan muiden kerhon jäsenten kanssa. Normaalin kauden aikana kerhoilta on perjantaisin. Kesäaikana ilta järjestetään torstaisin, jotta esim. mökkeilevät perheelliset pääsevät pelaamaan.

Kerhoilloissa on varattu kaikille peliaikaa, vaikka pelaajia olisi paljon. Vähintään yksi kentistä on varattu haastekentäksi, jolla pelaaja saa kerrallaan pelata vain kaksi erää peräkkäin. Tällä tavoin jäsenet tutustuvat toisiinsa paremmin ja saavat uusia pelikavereita.

Noin joka kuudes viikko järjestämme kerhoiltaan jonkin teeman. Alkuvuodesta teemailtoja ei ole suunnitteilla. Huhtikuuksi, kun SM-squash on pelattu, järjestämme perinteisen karting kisan. Toukokuussa onkin jo vuorossa kauden päättäjäinen eli HSRC:n mestaruuskisa.

Risteilyt ja pelimatkat

Seuramme järjestää jälleen tänä vuonna perinteisen pikkujouluristeilyn johonkin lähikohteista. Risteilykohteessa käymme pelaamassa squashia jossakin alueen halleista. Pyrimme saamaan vastuksen paikallisista pelaajista / seuroista.

2006 vuoden senioreiden maailmanmestaruuskilpailut – World Masters 2006 – pidetään Etelä-Afrikan Kapkaupungissa lokakuun puolivälissä. Seuramme senioriaktiiveja lähtenee Kapkaupunkiin noin puolesta tusinasta tusinaan. Kukin seuralaisista hoitaa matkajärjestelyitään itsenäisesti, mutta he voivat esim. osallistua squash liiton järjestämään yhteismatkaan. Vaikka seura ei tule suoraan tukemaan pelimatkalle lähtijöitä, on seura valmis järjestämään muutaman tilaisuuden yhteishengen kohottamiseen ennen matkaa. Lisäksi seura pyrkii antamaan pelaajille mukaan muutamia tuliasia kisojen järjestäjille lahjoitettaviksi.

Seuraottelut

Vuodeksi 2006 ei ole toistaiseksi sovittu ystävyysotteluita. Mutta emme sulje pois mahdollisuutta pelata seuraotteluita, jos sopiva tilaisuus kutsun esittämiseen tai kutsuun myöntymiseen osuu kohdallemme.

Harrastesquash

Merihaan hallin kanssa yhteistyössä pelaamme Vakkarikisaa. Kilpailuun osallistuu useita seuramme aktiivipelaajia. Kilpailu on avoin myös seuran ulkopuolisille.

Naisten klubi

Sunnuntaisin pyörii kaikentasoisille naisille suunnattu oma klubi. Paikalla on valmentaja, joka opastaa alkuun ja hioo kokeneempien tekniikkaa. Kokeilukerta on ilmainen.

6. Huvitoimikunta

35-vuotisjuhlat

Seuramme täyttää 1.7.2006 35 vuotta. Juhlapäivän kunniaksi järjestämme Merihaassa iltajuhlan. Samalla juhla on aiemmin samana päivänä pelattavien squash-kilpailujen banketti. Juhlassa huomioimme muun muassa ahkeria seuratyöntekijöitä.

Seuran jäsenille tarjoamme myös erilaisia juhlavuoden tuotteita. Suunnitelmissa on myydä teemavuoden mukaan valmistettuja pikee ja t-paitoja. Lisäksi teetämme mahdollisesti teemavuoden kellon tai kravatin. On erittäin todennäköistä, että teemavuoden toiminta täydentyy vuoden kuluessa, kun jäsenistön kaikki ideat saadaan hallituksen työlistalle.

Muu huvitoiminta

Huvitoimikunta järjestää kauden päättäjäiset seuran mestaruuskilpailujen yhteydessä. Lisäksi järjestetään joulun alla lämmin henkinen puurojuhla ja syyskauden alussa syyskauden pimennyksenä kulkeva railakashenkinen kauden avaus. Lisäksi huvitoimikunta järjestää kilpailujen ja kerhoiltojen yhteyteen erilaista toimintaa, kuten pizzan maistelua, snooker-etiketin opettelua ja karting ajelua.

Huvitoimikunta pyrkii järjestämään myös mitalikahvit, kun seuran jäsen on menestynyt SM-, PM, EM tai MM-kilpailuissa.